• +36 30 391 2196; +36 20 599 4367
  • Egész héten reggel 8-tól este 8-ig

Mi is az a BlazePod? 

A Blazepod egy olyan eszköz, ami erős ledekkel segít a vizuális reakcióidő fejlesztésben. A ledek 8 féle színben képesek felvillanni különböző időben, így különböző szintet képviselő játékosokhoz is tudjuk alakítani az adott gyakorlatot.

BlazePodok fényei képesek időre és érintésre is kikapcsolni, ezáltal tudjuk a játékosok reakció idejét mérni és figyelemmel kísérni a játékos fejlődését!

 

 

      Hol használják a BlazePodot?

A BlazePodot minden sportágban használják legyen szó egyéni, vagy csapat sportágakról, fitnesz termekben akár csoportos órákra, akár személyi edzésekre is praktikus. Rehabilitációban sérülések utáni erősítésekhez, vagy az elvesztett reakcióidő, reakció gyorsaság visszaépítéséhez. De időseknél és sérült embereknél is előszeretettel alkalmazzák, hogy az elvesztett vagy nem kialakult észlelést, érzékelést, reakciót helyre tudjuk állítani vele.

 

 

BlazePod előnyei

Reakcióidő fejlesztés

Gyorsaság

Állóképesség

Pontosság

Erőfejlesztés

Motiváció

Gondolkodás

 

 

Reakcióidő

Számos sportágban kiemelten nagy jelentőséggel bír, hogy milyen gyorsan reagálunk különböző helyzetekben, különböző ingerekre: elég, ha csak a rajt „elkapására”, vagy az ellenfél egy mozdulatának lereagálására gondolunk.
A reakcióidőt a legegyszerűbben úgy definiálhatjuk, mint egy bizonyos inger megjelenése és az arra adott mechanikus válaszreakció között eltelt idő.

 

A célinger összetettségétől, illetve a zavaróingerek megjelenésétől függően többféle reakcióidő feladatról beszélünk:

Az egyszerű reakciók esetén egyetlen (auditív, esetleg vizuális) inger jelenik meg, amelyre mindig csak egyféle választ kell adnunk.

Összetettebb reakcióidő feladat során a válaszfolyamatba bekerül egy döntési szakasz is (a megjelent ingerre reagálnom kell-e vagy sem), ezért a reakcióidő nagyobb részében ilyenkor információfeldolgozás zajlik

Végül, a választásos reakcióidő feladatok során többféle inger jelenhet meg random módon, melyekre külön-külön egy előre meghatározott választ kell adni.

 

 

 

 

 

Vissza a tetejére